Skip to content
Menu

eLena Crespi

Espai clínic

Ja d’adolescent vaig sentir-me atreta per la psicologia. Mentre estudiava la llicenciatura vaig descobrir el món de la sexologia i la teràpia de parella. Més endavant vaig endinsar-me en la psicologia perinatal.

I des de fa anys treballo des de la perspectiva feminista. No ho puc ni ho vull evitar. Creixem aprenent el funcionament d’un món que es regeix per unes normes patriarcals que estableixen els privilegis d’uns envers les opressions de les altres. Tot el que se surt de la norma rep més discriminació i això ho tinc present quan treballo amb les persones que confien en mi. Aprenc cada dia a afinar més la mirada feminista i, a més, també la mirada antiracista, antilgbtiqafòbica, anticapacitista, de la lluita de classes, etcètera.

Perquè coneguis una mica més la meva feina, t’explico una mica més de cada una de les meves especialitats

Icon label

Sexologia

La nostra sexualitat hauria de ser quelcom que ens divertís i que ens aportés plaer. Però no sempre és així i, sovint, les dificultats apareixen o es fan més grans quan ens relacionem sexualment amb d’altres persones.

Totes les persones ens podem trobar, al llarg de la vida, amb alguna dificultat sexual: dolor en les relacions sexuals, dificultats per aconseguir la penetració, tenir problemes per aconseguir o mantenir una erecció, ejacular abans del que es desitja, no aconseguir l’orgasme, rebutjar el sexe, no tenir desig… Aquestes i d’altres dificultats poden fer que, enlloc de gaudir d’una sexualitat plena, aquesta es converteixi en un problema.

La teràpia sexual ajuda a fer més senzill allò que, aparentment, és complicat i permet viure millor aquesta esfera de la nostra vida.

Relacions
sexo-afectives i Teràpia de parella

Les nostres relacions sexo-afectives i/o la nostra parella ens haurien de fer somriure, d’enriquir-nos i fer-nos créixer com a persones. Però no sempre és senzill. La convivència, la gelosia, les infidelitats, les expectatives que no es compleixen, la mala comunicació, el refredament de la relació, els desacords en els estils afectius… són situacions habituals i que dificulten tenir una relació sana i satisfactòria.
 

La teràpia ajuda a reflexionar, trobar l’equilibri i descobrir aquelles solucions que són positives pels membres de la relació.

Psicologia perinatal

La cerca d’un embaràs i l’arribada d’una criatura pot ser una experiència molt desitjada i molt feliç. Però no sempre succeeix tot tal i com ho havíem pensat. De vegades, poden aparèixer algunes dificultats que fan més difícil aquesta etapa de canvi. Són situacions que passen però que poca gent en parla, que pensem que ens queden molt lluny…

Des de la psicologia perinatal et puc ajudar si et trobes en una situació de:

  • Dificultats en la concepció com problemes esterilitat o infertilitat
  • Dol perinatal
  • Canvis emocionals o depressió post-part
  • Problemes de parella derivats d’aquesta etapa
  • Conflictes amb les famílies d’origen arrel del naixement d’una criatura
  • Dificultats arrel d’un part complicat o dificultats amb el nadó
  • Assessorament i orientació en la lactància
  • Sexologia perinatal: Dificultats en les relacions sexuals durant l’embaràs i/o el post-part

La psicologia perinatal també pot ser una eina útil per tal d’aprendre i millorar l’experiència de la maternitat i la paternitat. En aquests casos et puc ajudar si:

  • Desitges resoldre dubtes relacionats amb aquesta nova etapa
  • Creixement personal durant l’embaràs i el post-part